Återvinning Kallhäll

Återvinningsstation öppnar nära Kallhälls centrum

I dag den 15 augusti 2017 öppnar den nya återvinningsstationen precis intill Kallhälls station. Återvinningsstationen har varit borta sedan 2015 på grund av markarbeten med nya parkeringar, tågspår och dylikt men är nu tillbaka till sin rätta plats igen. Tillgängligheten är ett stort plus när återvinningsstationen är nära pendeltågsstationen och Kallhälls centrum. Många kan nu ta med sitt skräp på väg till jobbet eller skolan.

Sorteringen består av ofärgat och färgat glas, papper, metall, plast och tidningar för privatpersoner. Se gärna till att sortera skräpet noggrant eftersom felaktigheter orsakar stora problem i återvinningsprocessen. Lämna därför exempelvis (glas med) lock och kapsyler i respektive återvinning för plast eller metall.

Kuvert läggs i kärlet för brännbart eftersom klisterrester och fönster förstör maskinerna vid återvinningsprocessen. Papperskassar läggs i kärlet för pappersförpackningar.

Se resten av anvisningarna på respektive kärl.

Intressant fakta

‣ Mellan 60-90 procent av allt inlämnat glas går tillbaka för åter-tillverkning av flaskor och burkar.

‣ Vanliga tidningar och returpapper kan användas upp till sju gånger med endast en tredjedel av energiåtgången jämfört med nytillverkning.

Fler återvinningsstationer

Det finns en till återvinningsstation på parkeringen vid Bolindervallen. Se nedan för karta.

Tillbaka.